Genel, Pdf Hayratı

İnternette E-Kitap, Kaynak, Doküman Bulma Rehberi

Merhabalar. Global netvörkün doğru kullanıldığında (kime göre, neye göre) bizlere o biçim nimetler sunduğu malumunuz. Soğanın, patatesin neredeyse taneyle satıldığı şu günlerde kitap, kaynak, doküman elde etmekte zorlananlar için; her türlü e-kitaptan doktora tezlerine, film arşivlerine, dergilere ücretsiz bir şekilde ulaşabilmenizi sağlayacak siteler ve içeriklerini aşağıda sıraladım.


Bilimin, sanatın ve düşüncenin ayağının önündeki taşı kaldırmak ibadettendir efem. Resimlere tıklayaraktan, buyrunuz:


Project Gutenberg: Sitenin en büyük avantajı üyelik ve ücret gerektirmemesi. Kitaplar; ePub, Kindle, HTML ve simple text formatlarında indirilebilir ve görüntülenebilir. Kültürel eserleri dijital ortama aktarmak, arşivlemek ve dağıtmak amacıyla gönüllüler tarafından yürütülen bir çalışmadır.


Internet Archive: Çok çeşitli romanlar, popüler kitaplar, çocuk kitapları, tarihsel metinler ve akademik kitaplar içerir.


Openlibrary: 1.7 milyondan fazla kitap, makale ve süreli yayın. İnternet Arşivinin (Internet Archive) bir projesi, 20 milyon kitabın kaydını bulundurmakta ve 1.7 milyon taranmış kitaba erişimi sağlamaktadır. Arama sadece e-kitaplarla sınırlıdır.


Internet Archive: Tez veya bitirme projesi için kaynak arayanlar, özellikle sosyal bilimler ve mühendislik alanlarında farklı dillerde ve formatlarda birçok kitap bulabilirsiniz.


Film Studies For Free: Film çalışmaları ile ilgili erişime açık e-kitaplar burada.


Bookboon: Üniversite öğrencileri, profesyoneller ve sürekli seyahat edenler için 1.500’ün üzerinde e-kitabı ücretsiz olarak erişime sunmaktadır.


Genamics JournalSeek: Dergilerin içeriği, konusu, yayınevi, kısa adı ve ISSN’i hakkında bilgi verir. Dergilerin web sayfalarına bağlantı sağlar.


Google Scholar: Bilimsel literatür taramasına olanak sağlar.


Networked Digital Library of Theses and Dissertations: Basılı ortamdaki yüksek lisans ve doktora tezlerinin elektronik ortamdaki kullanımını, yayımını ve korunmasını teşvik etmek amacıyla çalışmalar yapan uluslararası bir organizasyondur.


Open Access:  Avrupalı yayıncılardan PDF şeklinde belgeler olarak ücretsiz kullanılabilen, çeşitli dillerde 860+ başlık içeren, birçok disipline hitap eden açık erişim kütüphanesidir.


AcarIndex: Akademik Araştırmalar İndeksi, internet üzerinde yayınlanan yerli ve yabancı akademik çalışmaların dizinlendiği ücretsiz bir kaynaktır.


HathiTrust’s: 10 milyonun üzerinde dijital cilt içeren US araştırma kütüphanelerinin ortak bir deposu. Tümüne ücretsiz erişim yoktur, ancak 2,5 milyonun üzerinde kamu kullanımına açılmış dijital eser indirilebilir.


GoogleBooks: Telif haklarının dışındaki kitaplar çevrimiçi olarak incelenebilir ve bunlardan kamu kullanımına açık olanlar indirilebilir ve kaydedilebilir.


University of Oxford Text Archive: Arşiv çeşitli dillerdeki binlerce elektronik metni ve dilbilimsel külliyatları kapsar.


The Online Books Page: Pensilvanya Üniversitesi’nin kütüphanesi tarafından güncellenen, internet üzerinden ücretsiz okunabilen 1 milyon e-kitabın düzenli olarak güncellenen bir listesi.


E-Books Directory:Ücretsiz indirilebilen e-kitaplar, belgeler ve ders notları.


eBooks@Adelaide: Edebiyat, felsefe, bilim, din ve tarih içeren klasik eserlerin koleksiyonu.


ManyBooks: Çeşitli kategorilerde kapsamlı 50,000 ücretsiz e kitap arşivi.


Ayrıca,


Afiyet olsun efenim, görüşürüz.


 

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Antik Zamanların Hüznü